Warning: Creating default object from empty value in /var/www/anneshaender.dk/public_html/wp-content/themes/Melos_Pro/admin/main/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Akupunktur som smertebehandling – Annes hænder

Akupunktur som smertebehandling:

Akupunktur er behandling med nåle, hvor man anvender tynde nåle til at indsætte i huden på bestemte akupunktur / meridian punkter, for at forebygge eller behandle bestemte sygdomme eller symptomer. Det overordnede formål med behandlingen er at styrke kroppen, til selv at reparere hvad der er nødvendigt, og hvor det er nødvendigt.

 

Øreakupunktur:

Ved øreakupunktur påvirker man punkter og zoner i ørerne, da hele menneskekroppen afspejler sig i øret, ligesom på fødderne ved zoneterapi.

Når smerter og ubalancer opstår i kroppen, vil der derfor opstå trykfølsomme punkter i ørerne, der svarer til smertens placering i kroppen.

Øreakupunktur har vist sig at have en særlig effekt på ex:

  • muskel og – led smerter (problemer i bevægeapparatet)
  • akutte og kroniske smerter
  • smerter generelt, ex. hovedpine, skulder, nakke, ryg, lænd, iskias, knæ, golf/tennisalbue, mv.

Derudover kan øreakupunktur anvendes, hvis man har brug for hjælp til vægttab, rygestop og andre afhængigheder, da det kan dæmpe trang og styrke viljen. Man skal dog være motiveret og klar til at gøre en indsats udover øreakupunkturen.

Øreakupunktur anvendes også ift. stressregulering og indre uro.

WHO har udgivet en liste, hvor de anerkender, at øreakupunktur har en betydelig effekt på mere end 50 forskellige lidelser.

Jeg anvender primært perma nåle, der skal sidde i øret i 7-14 dage, derudover almindelige akupunkturnåle, der skal sidde 30-45 min. Jeg bruger også ørefrø, der sidder på øret under et plaster (det anvendes primært til børn eller dem med nåleskræk)